04 July 2018

Bercinta Dengan Produk

Tajuk tak nak kalah kan. 😆


Tak kenal maka tak cinta. Gituuuuu. Apa maksudnya? Nak jatuh cinta mestilah saling mengenali. Betul? 

Begitu juga kita dalam bisnes, untuk pastikan aktiviti jualan dapat dilakukan dengan baik, memang wajib kenal produk sebaiknya supaya kita jatuh cinta dengan produk itu.

Kalau kita tak kenal produk dengan baik, macam mana kita nak terangkan kepada customers secara baik. Kadangkala ada customers yang suka tanya macam-macam soalan sebelum beli. Apabila kita dapat terangkan dengan baik, customers akan terpikat. 

Kalau penerangan kita pun tergagap-gagap, tanya itu ini tak boleh jawab dengan baik, boleh buat mereka tak yakin nak membeli. 

Nampak tak kenapa ada yang pada awalnya nak beli satu, tiba-tiba beli lebih. Ada yang dah berminat, tiba-tiba tak jadi beli. Inilah salah satu faktornya, iaitu product knowledge yang ada pada penjual.

No comments:

Post a Comment