07 September 2018

Coklat Chip Boleh Cair Tak Masa Bakar?

Siap sedia nak masuk dalam oven.


"Coklat chip yang berlambak tu tak cair ke masa bakar dalam oven?"


Boleh cair kalau suhu oven tinggi sangat. Pernah jadi tau hahaha. Ada satu hari tu saya bersihkan oven, lepas tu knob suhu terpusing lupa nak betulkan balik di kedudukan asal.

Hari yang sama juga saya bake cookies coklat chip. Terus masukkan tray dalam oven, tak tengok dah suhu tu dok nombor berapa. Tak lama tu bau hangit. Ya amponnnn cookies aku 😂😂😂. Cookies rentung dan coklat chip jadi cair. Satu tray buang macam tu aje tau.

Tak tau la rasa macam mana, takut nak try haha. Sebab kalau yang normal punya rangup, ada rasa coklat dan rasa karamel sikit. Itu yang penggemar cookies asyik dok repeat order saja.



No comments:

Post a Comment