07 September 2018

Jadilah Wanita Yang Beauty With Brain

Wahai kaum sejenis ku. Mana yang tengah berusaha nak jadi cantik, jadilah wanita yang beauty with brain. 

Beauty with brain, cantik sekali dengan pakej cerdik pandai, tak semestinya kena belajar tinggi ada degree, masters, PhD, kalau ada itu satu bonus. Konteks cerdik pandai yang dimaksudkan adalah kita mampu mengurus kehidupan dengan baik, mampu menggunakan akal fikiran dengan baik.

Bahasa mudahnya kalau nak buat apa-apa tolong fikir guna otak terlebih dahulu hehe gitulah.

Kadangkala malu tengok, telan macam-macam produk pemutih, mekap tebal, pakaian dah stylo, tapi sekali buka mulut ya rabbi suka mencarut dan bergaduh.

Saya kalau dengan students perempuan buat perangai pelik-pelik memang saya tegur direct, "Korang ni muka dah cantik, perangai biar senonoh sikit."

Lepas tu yang lelaki pun menyampuk, "Haaa dengar tu orang perempuan."

Saya pun sambung, "Korang yang lelaki pun sama, jangan dok datang kelas bawa apa yang melekat kat badan jer, pen pun pinjam perempuan punya, malu sikit."

Dua-dua kena, dan missnick pun sambung mengajar macam biasa. Hahaha.



No comments:

Post a Comment