16 October 2018

Let Go Kain Felt

Mula-mula update status ini di facebook...

Ada sesiapa kat sini yang buat kraf guna kain felt? Saya ada stok kain felt yang agak banyak. Dedulu rajin buat, sekarang malas campur busy. 🤣

Saya nak let go aje for free. Boleh datang ambik sendiri kat rumah atau saya poskan. Hari ni nak sambung mengemas rumah. 

Sudah enam bulan pindah rumah weh tak clear2 lagi barang dalam kotak. Takkan nak tunggu sampai tahun depan hahaha. 😆


Dan Alhamdulillah tak sampai sejam settle, sudah ada yang nak kain-kain felt tu. Banyakkk lebih kurang 11 meter semuanya. Saya dah tak ada masa campur malas nak buat kerja-kerja kraf sekarang ni. Jadi kita bagi sajalah pada sesiapa yang rajin.

Tak sayang ke bagi free? 

Tak sayang pun. Baik bagi orang ada manfaatnya pada penerima. Saya memang tak pernah jual barang terpakai. Semuanya let go for free saja. Kain felt ni pun ada yang belum guna lagi. Baju ke tudung ke yang tak sempat nak pakai pun saya let go free. 

Orang kata kalau nak bagi barang kena bagi barang yang kita sayang kan. Kalau ikutkan semua sayang sebab beli guna duit sendiri kot hehe. Bukan mudah nak cari duit walaupun seringgit. Tapi style saya sayang barang tu bukan jenis susah gilerrr nak lepaskan. Dah benda tak guna buat apa nak simpan. Gituuuu konsepnya, kita sayang rileks rileksss ajurrr.

Kalau barang hilang pun saya bukan jenis yang mengenang dan meratapi kehilangan. Apa lagi barang yang kita tahu kita bagi pada siapa.

Beginilah seorang Nik Azidah. Saya buat apa saja yang memberikan ketenangan pada diri because I LOVE MYSELF SO MUCH!


No comments:

Post a Comment